Lasva järvemuusika-festival tähistab juubelit

Tänavu möödub 20 aastat esimesest Lasva järvemuusikast. Sel puhul toimub sündmus 19. augustil suuremalt kui iial enne ja lisaks õhtusele järvemuusikale on kavas ka teisi tegevusi juba päeval, andes sündmusele festivali mõõdu.

 

Päevased tegevused festivalil

Lasva järvemuusika-festival algab 19. augustil kell 16.00 imelise Lasva järve kaldal. Kohapeal pakub erinevaid tegevusi Võru valla kultuuribuss, kella 16.30 kuni esinevad valla koolibändid Kroks Parksepast, JARKS Vastseliinast ja Osula kooli bänd ning Võrumaa laulukonkursi „Laulukarussell" laululapsed: Marten Kaaver, Freya, Simo Leelanss, Villem Sikk, Berta Elyse Palk, Krete Rutov ja Emili Taaber.

Lapsed saavad kella 16.00–20.00 festivali alal batuutidel lustida ja hullata maagiliste seebimullidega, loovaid tegevusi ja fantaasiarikast avastamisrõõmu pakuvad Pisila tegevuslauad. Huvilisi sõidutab rong Taevaskoja Peetrike, millel sõidavad kaasa kohalikud giidid Marianne Hermann ja Mare Pindis, kes jagavad huvitavaid fakte Lasva kohta. Lisaks on terve päeva avatud Lasva veetorn-galerii. Lasva rahvamajas on avatud 96-aastase Asta Tammsalu käsitöönäitus, osaleda saab liivatöö ja herbaariumitaimedest järjehoidjate meisterdamise töötubades ning õnne proovida Lasva käsitööseltsi õnneloosis. Hea kõhutäie eest hoolitsevad kodukohvikud: Lasva järve ääres Mariina köök/hobinurgake ja Lasva rahvamajas Ojaveere kodukohvik.

 

Järvemuusika kontsert-vaatemäng

Sumedal suveõhtul annavad Lasva järvele paigaldatud suurel laval kontserdi Gerli Padar ja Alen Veziko. Õhtune kontsert algab kell 21.00. Esitlusele tulevad nii tuttavad kui ka päris uued laulud ning sekka jagavad muusikud põnevaid lugusid elust enesest.

Lasva järvemuusika-festivalile lisab uudsust sündmuse ajaks Lasva järvele paigaldatav 22-meetri laiune vesiekraan, mis päikese loojumisel ellu ärkab, et pakkuda ainulaadset visuaalset ja maagilist elamust. See harmooniline kombinatsioon loob unustamatu atmosfääri, kus muusika ja valgus sulanduvad üheks tervikuks. Vesiekraanil etenduva abstraktse teose „Üksainsus" visuaalid ja kontseptsiooni on loonud Eesti Valguse Agentuuri kunstnik Caspar Lootsmann. Traditsiooniliselt paigaldatakse järvele ka alustel küünlad.

Vaatemänguline Lasva järvemuusika-festival on alguse saanud endisest Lasva vallast. Kontserdid järvel on aastate jooksul kujunenud traditsiooniks ja üheks Võru valla tähtsündmuseks, pakkudes meeleolukat muusikalist elamust ja kaunist tulede vaatemängu Lasva järvel. Üritus toimub iga aastal augustis Eesti taasiseseisvumispäeva paiku ja on olnud alati rahvarohke. Lasva järvemuusika aitab hoida ja väärtustada kogukondliku kultuuri järjepidevust. Selle üritusega tutvustatakse ühe väikese koha suurt võimalust olla nähtav ja pakkuda elamusi vabaõhukontserdil toimuvaga kogukonnale ja külalistele.

Lasva järvemuusika-festival osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 lisaprogrammist ja seda korraldab Võru valla kultuuri- ja noorsootöökeskus. Tänavuse Lasva järvemuusika 20. juubeli puhul on sündmus pealtvaatajatele tasuta.

Jooksvat infot jälgi Võru valla kultuuri- ja noorsootöökeskuse Facebooki lehelt.


Fotol: Lava järvemuusika-festivalile lisab uudsust sündmuse ajaks Lasva järvele paigaldatav vesiekraan, mis pakub päikeseloojangul koos kontserdiga publikule maagilist elamust.

Foto autor: Eesti Valguse Agentuur

 

Lisainfo:

Võru valla kultuuri- ja noorsootöökeskus
516 5751
kultuurnoorkeskus@edu.voruvald.ee