Uudised ja teated:

Võru Vallavalitsus võttis vastu ning suunas avalikule väljapanekule Meegomäe külas Andsujärve tee 15 ja Andsujärve tee 15a katastriüksuste detailplaneeringu

Võru Vallavalitsus võttis 25.06.2024 korraldusega nr 367 vastu ning suunas avalikule väljapanekule Meegomäe külas Andsujärve tee 15 ja Andsujärve tee 15a katastriüksuste detailplaneeringu.

Detailplaneeringu ala asub Meegomäe külas Andsujärve tee 15 (tunnus 91701:001:2009) ja Andsujärve tee 15a (tunnus 91701:001:2010) ning osaliselt Andsujärve tee (tunnus 91701:001:1352) katastriüksustel. Planeeringuala pindala on ca 0,9 ha. Detailplaneering on koostatud kooskõlas kehtiva ja koostamisel oleva Võru valla üldplaneeringuga.

Planeeringu elluviimisel moodustub planeeringuala Andsujärve tee 15 ja Andsujärve tee 15a katastriüksustest neli üksikelamu maa krunti. Planeeritud üksikelamu maa kruntidele on määratud ehitusõigus üksikelamu ja abihoone ehitamiseks. Lisaks võib igale krundile ehitada kaks kuni 20 m² ehitisealuse pindalaga ja kuni 5 m kõrget väikeehitist, mis peavad samuti paiknema hoonestusalas.

Olemasoleva info põhjal ei esine detailplaneeringu ellu viimisega olulisi negatiivseid keskkonnamõjusid. Detailplaneeringu realiseerimisega kaasnevad mõjud looduskeskkonnale ei ole ulatuslikud, kuna planeeringuala lähiümbrus on juba inimtegevuse poolt mõjutatud. Detailplaneeringuga planeeritud hoonete rajamisega kaasnev peamine positiivne sotsiaalne ja majanduslik mõju väljendub uute kogukonnaliikmete näol. Eelkõige ehitusperioodil on ette näha müra- ja vibratsioonitaseme ning liiklussageduse suurenemist. Tuginedes eeltoodule, võib eeldada, et pikaajaline negatiivne mõju majanduslikule, sotsiaalsele, kultuurilisele ning looduskeskkonnale puudub.

Detailplaneeringu eelnõu avalik väljapanek toimub 01. juulist kuni 14. juulini 2024. Avaliku väljapaneku ajal saab paberkandjal detailplaneeringuga tutvuda Võru vallavalitsuses ruumis 209. Kirjalikud arvamused tuleb edastada Võru vallavalitsusele hiljemalt 15. juulil 2024 vald@voruvald.ee või Võrumõisa tee 4a, Võru linn.

Detailplaneeringu materjalid on kättesaadavad Võru valla veebilehel: voruvald.ee/andsujarve-tee-15-detailplaneering

 

Illustratsioon: AG Arhitektuuribüroo