Uudised ja teated:

Vikipeedial on käimas pildikogumiskampaania "Külast külla"

Vikipeedial on käimas pildikogumiskampaania "Külast külla", mis kestab kuni 31. augustini 2024. Kampaania raames on kõiki suverändureid oodatud jäädvustama kordumatuid hetki tuhandetest Eestimaa küladest! 
 
Igal külal on oma lugu, mis ootab avastamist, olgu pildil iidne mõis, bussipeatus, vana kõrts või maaliline maastikuvaade. Eriti oodatud on jäädvustused objektidest ja kohtadest, millest senini veel pilte pole. Seega, kui satud Eestimaal suveperioodil rändama, võta hetk ja jäädvusta see kaamera abil. Iga kaamerasse püütud hetk aitab täiendada Vikipeedia piltide andmebaasi ning rikastada kõigi teadmisi Eesti ajaloost ja kultuurist. 
 
Kuidas osaleda? 
Võistlusel osalevad fotod, mis on üles laaditud ajavahemikul 1. juuni – 31. august 2024 läbi üleslaadimisvormi et.wikipedia.org/wiki/Vikipeedia:K%C3%BClast_k%C3%BClla lehel. Üleslaetud fotod peavad olema varustatud kategooriaga. Võimalusel palume lisada fotol kujutatu kohta kirjeldavat informatsiooni, sest nii on sellel ka entsüklopeedia seisukohast informatiivne väärtus. 
 
Kaunite piltide jäädvustajatele panevad erinevad auhinnad välja mitmed kohalikud omavalitsused, ettevõtted ja asutused. Kampaanias löövad kaasa: Väike-Maarja vald, Anija vald, Kose vald, Kehtna vald, Rapla vald, Hiiumaa vald, Harku vald, Räpina vald, Kiili vald ja Võru vald. Nimikiri täieneb kampaania jooksul. Lisaks paneb AS Barrus välja 1000 eurot parimatele Võrumaa külapiltide jäädvustajatele (siia alla lähevad fotod järgnevatest valdadest: Antsla, Kanepi, Põlva, Rõuge, Räpina, Setomaa ja Võru).