Uudised ja teated:

Kose tee 57 katastriüksuse detailplaneeringu avalik väljapanek

Verijärve külas Kose tee 57 katastriüksuse detailplaneeringu eelnõu avalik väljapanek toimub ajavahemikul 09.09 - 08.10.2024. Planeeringu dokumentidega saab tutvuda Võru valla veebilehel: voruvald.ee/kose-tee-57-detailplaneering.

Detailplaneeringu ala asub Võru vallas Verijärve külas Kose tee 57 ja Reitsaku tee katastriüksustel. Detailplaneeringuala pindala on umbes 1,8 hektarit. Detailplaneeringuga tehakse ettepanek jagada maa-ala üheteistkümneks krundiks: krunt nr 1 tänava rajamiseks ning krundid 2-11 üksikelamute ja nende abihoonete ehitamiseks. Moodustatavad elamumaa kruntide pindalad jäävad vahemikku 1514 m² kuni 1563 m². Elamukruntidele on õigus ehitada üks üksikelamu ja üks abihoone. Hoonete suurim lubatud ehitusalune pind krundil on 250 m². Suurim lubatud kõrgus elamul on 9 m ja abihoonel 5 m. Lisaks ehitusõigusega määratud hoonetele võib igale krundile ehitada kaks kuni 20 m² ehitisealuse pinnaga hoonet. Kõik hooned peavad paiknema hoonestusalas.

Võru valla üldplaneeringu (kehtestatud Võru vallavolikogu 09.04.2008. a määrusega nr 42) kohaselt asub planeeringuala tootmismaa juhtotstarbega ning detailplaneeringu kohustusega alal. Üldplaneeringu järgi on tootmismaal lubatud kuni 20% äriotstarbelist, tootmistegevust toetavat maakasutust. Seega tehakse detailplaneeringuga ettepanek Võru valla üldplaneeringu põhilahenduse muutmiseks.

Olemasoleva info põhjal ei esine detailplaneeringu ellu viimisega olulisi negatiivseid keskkonnamõjusid. Detailplaneeringu realiseerimisega kaasnevad mõjud looduskeskkonnale ei ole ulatuslikud, kuna planeeringuala lähiümbrus on juba inimtegevuse poolt mõjutatud. Detailplaneeringuga planeeritud hoonete rajamisega kaasnev peamine positiivne sotsiaalne ja majanduslik mõju väljendub uute kogukonnaliikmete näol. Eelkõige ehitusperioodil on ette näha müra- ja vibratsioonitaseme ning liiklussageduse suurenemist. Tuginedes eeltoodule, võib eeldada, et pikaajaline negatiivne mõju majanduslikule, sotsiaalsele, kultuurilisele ning looduskeskkonnale puudub.

Detailplaneeringu koostaja on AG Arhitektuuribüroo OÜ.

Avaliku väljapaneku jooksul saab paberkandjal detailplaneeringuga tutvuda Võru vallavalitsuse ruumis 209. Kirjalikud ettepanekud ja arvamused detailplaneeringu kohta tuleb  esitada Võru vallavalitsusele hiljemalt 08.10.2024 vald@voruvald.ee või Võrumõisa tee 4a, Võru linn.